Internet spaarrekening

Sparen is al sinds jaar en dag populair en vooral de laatste jaren is de populariteit daarvan enorm gestegen, vooral het internetsparen. Elke zichzelf respecterende bank biedt wel een of andere vorm van internetsparen aan. Internetsparen is een hele gemakkelijke en vooral goede manier gebleken om geld achteruit te zetten en daarnaast nog eens een leuke rente te ontvangen. Tegenwoordig is internetsparen eigen voor iedereen wel interessant en gemakkelijk toegankelijk omdat vrijwel iedereen in Nederland bankiert via internet.

Hogere spaarrentes

Eén van de grote voordelen van internetsparen is dat de spaarrente in bijna alle gevallen hoger is dan bij een gewone spaarrekening. Dit komt, omdat alle handelingen, zoals geld overmaken, saldo bekijken en afschriften bekijken, via internet worden gedaan. Het is dus eigenlijk een gewone spaarrekening, maar dan eentje die volledig via internet wordt beheerd. De bank bespaard hierdoor op de kosten, waardoor de rente op internetsparen over het algemeen hoger kan komen te liggen dan op een gewone spaarrekening, soms wel tot 1 procent hoger zelfs.

Internetspaarrekening openen

Wilt u een internetspaarrekening openen, dan loont het zeker de moeite om de verschillende aanbiedingen van de verschillende banken eens met elkaar te vergelijken. Sommige banken bieden zelfs meer dan één vorm van internetsparen aan. Elke vorm heeft zijn eigen voorwaarden en rentepercentages.

Voordelen internetsparen

De voordelen van internetsparen zijn:

  • Hogere spaarrente dan bij een gewone spaarrekening, oplopend tot soms wel 1 procent ten opzichte van een gewone spaarrekening.
  • Gemakkelijk te beheren, gemakkelijk betalingen te verrichten en direct het actuele saldo en de actuele rentes bekijken.
  • Laagdrempelig, want u hebt altijd en overal, waar u ook bent, toegang tot uw spaarrekening en kunt direct geld overmaken.

Aandachtpunten internetsparen

Wilt u een internetspaarrekening openen, dan zijn er ook een paar aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden:

  • Bij internetsparen is de rente variabel en kan zelfs maandelijks veranderen.
  • Sommige internetspaarrekeningen hebben beperkende voorwaarden, zoals de verplichting om maandelijks een miniaal bedrag over te moeten maken , rentes die pas vanaf de eerst volgende 1 januari geldig zijn of de regel dat uw spaargeld een bepaalde tijd op uw internetspaarrekening moet blijven staan en u het dus niet kunt opnemen in die periode.
  • Vergelijk voor u een internetspaarrekening altijd de rentes én de eventuele beperkende voorwaarden bij verschillende banken en let goed op aanbiedingen. Blijf dit vooral doen, ook als u al een internetspaarrekening hebt. Vaak kan het lonen dat u overstapt naar een andere aanbieder.

Internetspaarrekening openen

Bij de meeste banken kunt u alle informatie over hun vorm(en) van internetsparen op hun website en kunt u heel eenvoudig een internetspaarrekening openen via het internet. Zit er een bank bij u in de buurt, dan kunt u daarvoor desgewenst in de meeste gevallen ook gewoon een afspraak maken en even bij de bank langs gaan.